Sve kategorije

Industry News

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Industry News

Kako postići industrijski izgled dizajna interijera

Vrijeme: 2022-10-19 Hits: 13

1

Industrijski stil dizajna interijera popularan je izbor za one u kreativnom polju. Ovaj stil dizajna podsjeća na vrijeme kada su se proizvodi izrađivali ručno i s pažnjom. Gotov proizvod je nešto čemu se treba diviti i cijeniti. Ovaj osjećaj odražava se u načinu na koji industrijski dizajneri interijera pristupaju svom poslu.


Bilo da želite dodati urbaniji rub svom domu ili jednostavno želite stvoriti industrijski osjećaj u svom uredskom prostoru, postoji nekoliko ključnih elemenata dizajna koje ćete morati ugraditi. Od izloženih zidova od cigle do izloženih stropova i metalnih detalja, evo kako postići industrijski izgled interijera.


1. Izloženi zidovi od opeke
Jedna od najpopularnijih karakteristika interijera u industrijskom stilu su izloženi zidovi od cigle. Ovo se može postići uklanjanjem postojećeg suhozida kako bi se otkrila cigla ispod ili dodavanjem panela od lažne cigle. Ako želite autentičniji izgled, odlučite se za pravu stvar. Inače, umjetni paneli mogu pružiti istu vizualnu estetiku. U svakom slučaju, izloženi zidovi od opeke odličan su način za dodavanje teksture i karaktera svakom prostoru.

2

2. Izloženi plafoni
Još jedan popularan element u industrijskim prostorima su izloženi plafoni. Ovo se može postići uklanjanjem spuštenih plafona ili jednostavnim ostavljanjem greda i kanala otvorenim. Ovo stvara otvoreniji i prozračniji osjećaj u prostoru i također pomaže da se naglasi visina prostorije. Izloženi stropovi su također odlični za skrivanje neuglednih ožičenja i vodovoda koji bi inače bili vidljivi.

3 

3. Metalni detalji
Drugi način da dodate industrijski osjećaj svakom prostoru je ugrađivanje metalnih detalja. To se može postići upotrebom metalnih rasvjetnih tijela, vodovodnih instalacija, namještaja, pa čak i zidnih umjetnosti. Nehrđajući čelik je popularan izbor za ovaj stil jer ima moderan izgled i dojam. Međutim, drugi metali poput bakra i mesinga također se mogu koristiti za stvaranje industrijske estetike. Samo pazite da ne pretjerujete s metalima jer previše može izgledati pretrpano i zauzeto.

4

4. Betonski podovi
Betonski podovi su još jedan uobičajeni element u industrijskim prostorima zahvaljujući svojoj izdržljivosti i prirodi koja se lako održava. Oni su također široko dostupni što ih čini povoljnijom opcijom od drugih podnih obloga kao što su tvrdo drvo ili pločice. Kako bi betonski podovi dobili gotoviji izgled, mogu se farbati ili farbati u raznim bojama. Ovo je također odličan način da dodate malo osobnosti u prostor bez pretjerivanja s ukrašavanjem.

5

5. Jednostavan namještaj
Kada je u pitanju opremanje industrijskog prostora, manje je definitivno više. Držite se jednostavnog namještaja koji ima čiste linije i izbjegavajte sve što je previše mučno ili ukrašeno. To će pomoći da se prostor očuva otvorenim i prozračnim, a istovremeno pruža sve potrebne funkcije dobro dizajnirane sobe. Odaberite komade namještaja izrađene od prirodnih materijala kao što su drvo ili koža jer će upotpuniti ostale sirovine koje se koriste u prostoru kao što su beton i metal. I ne zaboravite na skladištenje! Dodavanje opcija za pohranu kao što su police ili ormarići pomoći će da prostor bude organiziran i neopterećen.

6